Tag: 25 foodvragen

Ik heb de 25-foodvragentag echt al tig keer voorbij zien komen. Tijd dus om hem over te nemen. Je krijgt gegarandeerd honger van het lezen van deze tag, en ik wil straks vast ook zo graag iets lekkers. Heb net weer eens te veel gesnackt, maarja.

1. Wat is je favoriete ontbijt? Yoghurt met muesli. Ik kan dan niet kiezen tussen viergranenmuesli of muesli met gedroogde vruchtjes en nootjes. Ik heb zelf wel eens viergranenmuesli met amandelen en cranberries gemengd, maar vond die cranberries niet echt boeiend.

2. Hoe drink je je koffie? Zwart. Ik dronk al vanaf dat ik klein was koffie. Met melk, want dat moest van mijn ouders, en suiker wat ik altijd uit het kopje lepelde. Op een gegeven moment ben ik eerst met de suiker en daarna met de melk gestopt.

3. Wat zit er op je lievelingsbroodje? Dat is toch wel de spicey Italian van de Subway met alle groenten (en zeker pepers en olijven) behalve sla (want dat is zoveel en voegt eigenlijk weinig toe), geen kaas maar wel opgewarmd.

4. Soep of salade? Salade, sowieso. Ik houd van heel veel soorten salade en van heel weinig soorten soep (alleen van kippen- en tomatensoep eigenlijk).

5. Wat is je favoriete kookboek? Het kookboek wat ik ooit vijftien jaar geleden voor Sinterklaas kreeg. Dat is het enige kookboek wat ik ooit heb gehad. Het bestond uit 29 braillebanden.

6. Nooit meer zoet of nooit meer hartig? Oei, die is moeilijk. Nooit meer hartig, want ik ben echt verslaafd aan zoete drop! Wel jammer van een hoop andere dingen die ik lekker vind, maarja.

7. Welke keuken (land) is je favoriet? Mexicaans denk ik, hoewel ik van heel veel keukens wel wat lekker vind. Alleen de Hollandse keuken vind ik niks haha.

8. Wat is je favo foodfilm? Serieus, bestaat dat genre? Ik kijk nooit films, dus heb al helemaal geen favo foodfilm.

9. Wat is je meest ultieme guilty pleasure? Zoete drop! Zo’n grote zak van de Lidl gaat er bij mij in 24 uur door. En ja, ik weet dat dan je bloeddruk door het dak gaat, maar who cares?

10. Wie is je grootste inspiratiebron? De uitvinder van de Knorr wereldgerechten. Toen ik nog voor mezelf kookte, maakte ik die serieus heel vaak. Mijn favoriet is Griekse kofta. Heb ooit op mijn Engelstalige blog een keer geprobeerd een goed recept voor kofta te beschrijven, maar dat was geen succes.

11. Thuis koken of uit eten gaan? Uit eten gaan. Ik vind koken wel leuk maar kan het niet goed en onze keuken is te klein voor twee mensen.

12. High end of low profile? Low profile, definitely. Ik eet niet netjes genoeg voor high-endrestaurants en ik vind ze te duur.

13. Wat is je lievelings restaurant? De Dromaai in Nijmegen.

14. Boodschappen doe ik bij… De Lidl of de stationswinkel in Wolfheze.

15. Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is… Die slaat natuurlijk nergens op, want ik heb zo veel lekkere dingen gegeten, en wie niet? Het eerste wat bij me opkomt is de pizza chicken supreme van de Domino’s.

16. Wat is je favo cocktail? Geen. Ik drink geen alcohol en cocktails lijken me al helemaal niet lekker.

17. Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)? Geen van beiden, al was het alleen maar omdat mijn man dan jaloers wordt. Nee serieus, ik ken ze allembei niet (heb van George Clooney wel gehoord en hij schijnt hot te zijn, maar boeie).

18. Wat mag niet ontbreken in jouw keuken? Een magnetron. Ik kan nl. niet koken.

19. Mijn favo snack is… Pittige knakworst van de Unox. Ik weet niet of ik ze echt zo lekker vind, maar kan ze behoorlijk wegkanen.

20. Wat zit er op jouw pizza? Kip of pepperoni en in ieder geval veel verse pepers.

21. Wat lust je echt niet? Zo veel, ik ben echt best wel kieskeurig. Ik ben echt vooral niet dol op Hollandse winterkost. Erwtensoep, boerenkool, zuurkool, blegh, maak je mij niet blij mee. Het enige qua winterkost wat ik nog een beetje te eten vind is hutspot.

22. Mijn favoriete foodblog is… Geen idee. Ik lees soms wel foodblogs maar nou ook weer niet zo vaak om een favoriet te hebben.

23. Het gekste dat ik ooit gegeten heb is… Hmm, gek niet echt iets, maar ranzig wel. Het ranzigste wat ik ooit gegeten heb was een stuk onbeduidend vlees bij een ontzettend low budget restaurant in Rome.

24. Wat staat er op je food bucket list? Sushi! Ik heb serieus nog nooit sushi op. Mijn man zat een keer in de trein tegenover iemand die (bedorven?) sushi at, en hij vond dat stinken. Sindsdien wil hij het niet. Wie helpt mij hem meeslepen naar een sushitent?

25. Ik kan niet leven zonder… Koffie en warm eten (niet tegelijk).

Advertenties

Een gedachte over “Tag: 25 foodvragen

  1. Wat een leuke tag! De melk in mijn koffie heb ik een half jaar geleden vaarwel gezegd maar een klein beetje suiker erin kan ik nog niet missen 😉 Ik hoop dat je man een keer sushi met je wil gaan eten, sowieso leuk om geprobeerd te hebben! Ik heb het een tijdje terug voor het eerst gegeten, was best lekker. Alleen snap ik nog steeds de hype niet zo, misschien omdat het bezorg-sushi was?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s